Despre noi...

            De ce fotografie?

          "Pentru mine lumina a reprezentat un miracol încă din copilărie când, după ploile de vară, cerul era brăzdat de culorile curcubeului sau atunci când, o simplă rază care trecea prin fereastra hambarului în care mă ascundeam și care se proiecta pe firele de praf dezvăluia agitația a milioane de particule. Mai târziu, am aflat că lumina se supune legilor fizicii, că relexia, refracția sau difracția luminii explică toate fenomenele pe care le observam în copilărie. Cu toate acestea lumina a continuat să mă fascineze; am pus în scenă diverse subiecte, am adăugat și "ingredientul" compoziție, am vizualizat prin obiectiv ceea ce cu ochiul liber e mai greu de observat, obţinând astfel, un produs pe care-l cunoaștem sub termenul (banal) de fotografie.
          Prin fotografie poți surprinde echilibrul fragil al unui fluture care încearcă pentru câteva clipe să exploreze tainele unei seducătoare flori, poți să împarţi cu ceilalţi "frumosul" pe care-l descoperi în drumurile tale, reuşeşti să comunici celorlalţi mesaje, le oferi emoţii sau trăiri care se "lipesc" de suflet şi rămân acolo mai mult decât ecoul unor cuvinte, fie ele şi pline de conținut."

Daniel Gherasim.

 

          "Îmi place să fac fotografii, îmi place să surprind şi să „iau" cu mine oameni, locuri, sentimente şi stări înlănţuite în jocuri de lumini, umbre şi culori. Cred că cel mai minunat lucru la o fotografie este faptul că în spatele a ceea ce îţi transmite în mod direct, poţi să descoperi o parte din sufletul celui care a făcut-o. Imaginea pe care o priveşti nu este o reprezentare fidelă a realităţii, ci este realitatea reflectată în ochii fotografului, ea putând fi mai mult sau mai puţin denaturată. Atunci când faci o fotografie, dezvălui şi celorlalţi universul tău personal, lumea văzuta şi simţită de tine, acesta fiind un mijloc foarte bun de a te exprima şi de a comunica, de a transmite un mesaj."

Mihai Prisăcaru.

Fotograf Focșani, Vrancea